Esimese nädala töö

 Minu õpetlikud näited algavad Yahhoo-ga. Kuigi ei saa otseselt öelda et nad on läbi kukkunud, julgen väite et neil läks halvemini, kui oleks võinud minna. Yahoo oli  väga suur platform just 2000. aastate alguses, kuid firma juhid otsustasid keskenduda rohkem meediale, kui otsingumootorisse. Sellega nad vähendasid kasutaja n.ö elamust ja trende. Kuigi kasutajate arv tõusis korralikult, jäi vajalik kasum saamata. Neil oli võimalus ka ära osta nii Google, kui ka Facebook, kuid mõlemal juhul ei jõudnud osapooled kokkuleppele. Minu arvates oli Yahoo juhtide veaks just see, et nad ei võtnud õigel ajal põhjendatud riske, see tähendab, kui nad oleksid näiteks Google ära ostnud, oleksid nad praegu võibolla monopol ja inimesed kasutaksid väljendi "guugeldamine" asemel "yahootamine".

Samuti on minuarust väga hea näide Nokia. Olles esimene firma, mis tõi kasutusele andmeside üle maailma, oli Nokia 1990-ndatel ja 2000-ndatel aastatel mobiiltelefonide ülemaailmne turuliider. Meie põhjanaabrid aga ei uskunud et kirjavahetusest saab põhi kommunikatsiooni vahend (Messenger, Whatsapp jne) ja samuti ei julgenud nad drastilisi muutusi teha oma seadmetes kuna kartsid et klientuur võib kaduda. Seepärast Nokia kaduski Apple ja Samsungi varju ning 2013 müüsid Soomlased Nokia Microsoftile.

Kolmandaks õpetlikuks näiteks on Windows Millenium Edition. Enne kui ME ilmus, olid kasutajate ootused väga kõrged. Kuid kuna väjalaske tähtaeg oli lähenemas, ei jõudnud väidetavalt Microsoft operatsioonisüsteemi korralikult debuggida ning suureks mõjutajaks selle läbikukkumises oli ka Internet Exploreri mitte uuendamine. Windows ME jookisis pidavalt kokku ning töötas aeglasemalt kui tarbijad lootsid. Suureks põhjuseks oli ka järgmisel aastal ilmunud Windows XP, mis lükkas ME turult maha. Seda loetakse Microsofti kõige ebaõnnestunud projektiks ning liiguvad ka naljad et ME tähendab "Mistake Edition"-it. Ma usun, et kui Microsoft oleks väljalaske tähtaega viivitanud, süsteemi rohkem kasutajasõbralikuks teinud ning vajalikud parandused sisse toonud, oleks Windows ME-st saanud Windows XP konkurent.






Viited: https://bit.ly/33n948Z

https://bit.ly/3ivGeth

https://bit.ly/35xgzwF

Comments

Popular posts from this blog